בספרה המפורסם, "חמש החרטות של אנשים גוססים", מציינת האחות הפאליאטיבית ברוני וור את התובנות של אנשים בשלב האחרון של חייהם. מאמר זה מציג חמש החרטות המרכזיות, ומציע דרכים לחיות חיים מלאי משמעות ונטולי חרטות.
אחת החרטות הנפוצות ביותר היא התחושה שלא חיינו באמת את חיינו אלא את אלו שציפו מאיתנו אחרים. ד"ר מטה מסביר כי טראומות ילדות גורמות לנו להדחיק את עצמנו כדי לזכות באהבה והכרה. הפתרון טמון בזיהוי אותם דפוסים ובעבודה פנימית לשחרר את הכבלים ולהתחבר לעצמי האותנטי שלנו.
מטה מדגיש שהדחף לעבוד יתר על המידה נובע לעיתים קרובות מצורך לא מודע להוכיח את ערכנו. במקום לשאוף רק להשגים מקצועיים, הוא ממליץ להקדיש זמן ליחסים אישיים ולתחושת סיפוק פנימי.
בעידן שבו אנחנו עוסקים בעבודה והישגים, קל לשכוח את החשיבות של קשרים חברתיים. מטה ממליץ להקדיש זמן לחיזוק קשרים חברתיים, שהם מקור חשוב למשמעות ושמחה בחיים.
מטה מסביר כי רבים מאיתנו לומדים להדחיק רגשות בילדותנו כדי להתקבל על ידי הסביבה. הוא מדגיש את החשיבות של זיהוי והבעה של רגשות בצורה בריאה, שיכולה לשפר את הבריאות הפיזית והנפשית שלנו.
אושר אינו תוצאה של תנאים חיצוניים בלבד אלא נובע מיכולתנו לחוות את הרגע ולהתחבר לצדדים המשחקיים שבנו. מטה מדבר על החשיבות של לשמור על שמחת חיים והיכולת לשחק, גם בתקופות של קושי וסבל.
חרטות אלו מזמינות אותנו לעצור ולבחון את חיינו. על ידי התמקדות במהות, בטיפוח קשרים, ובהבנה עמוקה של עצמנו, נוכל לחיות חיים משמעותיים יותר. ברצוננו להדגיש את החשיבות של סקרנות חמלתית כדרך לגלות את התשובות הנכונות לכל אחד מאיתנו.
מכללת רז מחויבת להעצמת האדם ולהעצמת תלמידיה במגוון תחומי חיים.
אנו מזמינים אתכם להצטרף למסע אישי ולהעמיק את הידע שלכם בנושאים מהותיים ומשני חיים.